2011 m. balandžio 13 d., trečiadienis

Kolektoriaus vamzdelių lankstymas

Kadangi aliuminis palyginus su variu pigus ir lengvas metalas, o laidumas šilumai  pakankamai geras. Tai vamzdelius naudosime aliuminius. Vienam kolektoriui reikės  12 mm skersmens 6 m ilgio 3 vamzdelių. Vamzdelius lenksime rankomis naudodami įtvarus.
Vamzdeliai lengvai linksta remdamiesi į vamzdį tik būtina užtikrinti, kad vamzdelis nepasitrauks iš laikiklio.
Pradedame lenkti pirma vamzdelį. Pirmiausia yra lenkiamas jo galas. Kad nepasitrauktų vamzdelis, jo galas įtvirtinamas naudojant 10 mm smeigę. O kitas smeigės galas įtvirtinamas nejudamai.
Užmauname vamzdelį.
Ir aplenkiame vamzdį.
Štai ką gauname.
Toliau vamzdelį užkabiname už kitoje pusėje esančio vamzdžio ir prispaudžiame prie stalo.
Tada vėl užlenkiame. 
Numauname ir apsukame. Vėl pasiruošiame užlenkti paskutinį galą
Ir užlenkiame.Tokio sulankstymo sekos, vienam kolektoriui, reikia 2 vamzdelių. 
Pradedame lenkti paskutinį vamzdelį. Jo galas yra sutapatinamas su pirmojo vamzdelio pradžia. Aš pradžią pasižymėjau markeriu. kad vamzdelis neslystų, jis yra priveržiamas per vidurį.
Užlenkiamas laisvas vamzdelio galas.
Nuimamas ir apverčiamas vamzdelis. Ir užlenkiamas laisvas galas.
Lenkiamas paskutinis vamzdelio užlinkimas. Kadangi kolektoriai bus 2, tai juos tarpusavyje sujungsime artimiausiu keliu. 
Tai vamzdeliai išsidėstys dviejuose saulės kolektoriuose.
Vamzdeliai tarpusavyje bus jungiami žalvarinėmis movomis. Galima jungti ir gumine žarna, bet ji turi būti atspari  aukštai temperatūrai.

13 komentarų:

  1. Sveiki, noreciau paklausti koks yra diametras to vamzdzio aplink kuri lenkiata vamzdeli? Arba koks tarpas tarp sulenktu vazdeliu :) Aciu

    Ir kaip supratau vienas kolektorius yra 1x2m dydzio?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atstumas tarp vamzdžių išores yra 1905mm o vamzdžių skersmuo 89mm, bet galėtų būti ir maženis, nes vamzdelis truputi atsilenkia.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveikas. Kur pirkai vamzdelį ir sujungimo movas?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vamzdelis Senukai arba Sapa profiliai.
    Movos - Sanistal.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labas,
    Ar praziurejau ar neparasyta kuo uzpildyta sistema? kaip suprantu tai yra vasarinis variantas, kuris iskart sildo vandeni, o ne antifryza? Nes ziemos metu gausis atvirkstinis variantas, kolektorius atiduos silma i kolektoriu

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš esu sužavėtas realizacijos paprastumu! Gvildendamas savąją idėją, į šią svetainę užklydau atsitiktinai. Klausimas jums, kaip šios srities specialistui.
    Jeigu nebūtų išvis įvertinamas kainų skirtumas tarp varinių, aliumininių ir nerūdijančio plieno vamzdžių?. Jeigu tai būtų praignoruojama?. Jeigu būtų vertinamos tik jų fizinės, mechaninės ir kitokios šių medžiagų savybės ? Kokie vamzdžiai jums atrodytų labiau priimtini vartoti ??? Ir kodėl ?
    Išankstinis jums ačiu. Julius.neve@yandex.ru

    AtsakytiPanaikinti
  7. sveiki,mano postebejimu i kaina nera itrauktas cirkuliacinis siurblys ir jo sunaudojima elektra per menesi.manyciau galutine kaina bus daug didesne,neskaitant savo darbo.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nereikia cirkuliacinio siurbliuko jai darysi issipletimo bakely auksciau uz kolektoriu. Tada gaunasi savaimine vandens cirkuliacija. Nereikia elektros energijos tad gaunama vandens siluma nemokam. Del vamzdeliu,didziausia silumos pralaiduma turi varis. P.s. Ziema jis neveikia nes butina saules energija.
    Tokie dalykai yra slepemi didziuju korporaciju!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Čia tikrai tokiu atveju nereikalingas cirkuliacinis siurblys, jei išsiplėtimo bakelis bus aukščiau už kolektorių? Tada labai gerai.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Čia tie vaizdeliai labai panašūs į gyvatuko vamzdelius. Įdomu, ar galėtų būti panaudoti gyvatukai vandens šildymo nuo saulės įrenginio statybai. Juk principas labai panašus, tik atvirkštinis būtų.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Pamačius galutinį rezultatą, pirmas įspūdis,jog tai didelis gyvatukas. Įdomu, ar tokį būtų įmanoma sumeistrauti ir panaudoti, kaip vonios šildytuvą.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Sveiki. Noreciau paklausti vis dar gamina siluma tas saules kolektorius.

    AtsakytiPanaikinti